Menu
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}

Spaandammerhart , Amsterdam

korthtielens architecten i.s.m. Marcel Lok_Architect

Advies De Nis: materiaalkeuze gevelstenen, geglazuurde gevelstenen voor het hof en in- en verkoop terrazzo tegels en maatwerk voor de centrale entree.

Winnaar Zuiderkerkprijs 2021 en Abe Bonnema Architectuurprijs 2021.

De begin twintigste-eeuwse Spaarndammerbuurt bestaat uit karakteristieke stedenbouwkundige ensembles uit de Amsterdamse Schoolperiode. De buurt is nog grotendeels intact, maar heeft in de tijd hier en daar littekens opgelopen die langzaamaan weer worden geheeld. Het wooncomplex op de locatie van de voormalige Spaarndammerschool dat korthtielens architecten in samenwerking met Marcel Lok Architects ontworpen heeft, is hier een voorbeeld van. De nieuwbouw is gebaseerd op de rijkdom van de Amsterdamse school traditie waarin architectuur, kunst en natuur samen gaan.

Het hart is het collectieve groene hof dat passend in de buurt bereikbaar is door poorten die aansluiten op de informele routes in de buurt. Er zijn gemeenschappelijke tuinen waarin de bestaande grote bomen hergegroepeerd zijn waardoor er een riant groen uitzicht voor zowel de bewoners in de nieuwbouw als de bewoners in de bestaande aanliggende woningen is. 
(Bron: www.korthtielens.nl)

Fotografie: korthtielens

Bekijk de video welke gemaakt werd ter gelegenheid van de Abe Bonnema Prijs 2021