Menu
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}

Moderne Barn

Breddels Architecten - Fred de Rijcke

Advies De Nis: gevelstenen en houten beschieting.

In het landelijk gebied van Noord-Holland is een moderne barn gebouwd op de plaats waar vroeger een boerderij stond. Om in de stijl te blijven is er gekozen voor een woning in de vorm van een schuur. Dit past goed in de omgeving en bij de naast gelegen boerderij.

De eenvoudige vorm en de natuurlijke materialen en kleuren geven de woning een levendige uitstraling. De houten delen op de gevel hebben diverse breedtes en het metselwerk is in wisselende lagenmaten uitgevoerd. Het geheel wordt versterkt door de strakke zwarte aluminium kozijnen.

Aan de achterzijde van de woning zijn zowel beneden als boven twee grote schuifpuien aangebracht die een mooi uitzicht bieden over de uitgestrekte landerijen.

De woning is volledig gasloos en voorzien van een grondwarmtepomp en pv-panelen. Hierdoor is de woning zo goed als zelfvoorzienend in het energieverbruik.

We hebben voor dit project gekozen voor een langformaat gevelsteen welke stootvoegloos is vermetseld met een wisselende lagenmaat en 10mm verdiept doorgestreken voeg. Hierdoor ontstaat er een boeiende interactie tussen horizontaal gelaagd metselwerk en de verticale houten beschieting. 

In samenwerking met Leegwater Houtbereiding stemde De Nis de toon en nuancering van de houten delen af op die van van de toegepaste gevelstenen.

Fotografie: Dick Breddels en Denis de Haan

Klik hier voor een video van de beelden.