Menu
{projectnaam}
{projectnaam}

De Loods

LEVS

Advies De Nis: steenkeuze en advies uitvoering metselwerk inclusief in- en verkoop.

De karakteristieke loods aan de Cruquiusweg werd in 1959 als magazijn gebouwd en tot medio 2015 door afvalbedrijf Remepa gebruikt. Net als de gebouwen van de Insulinde oliefabriek ernaast en de voormalige Sigma verffabriek getuigt de loods van het rijke industriële verleden van het gebied. Daarom is het gebouw op gemeentelijke spelregelkaart Cruquiuseiland als ‘behoudenswaardig’ aangeduid.

Het meest typerende van het gebouw is de contour met een hoofdbeuk en puntdak en aan weerszijden twee lagere zijbeuken. De constructie van stalen spanten met de vakwerkliggers, de bakstenen buitengevels en de lichtstraten zijn de karakteristieke elementen. Gezien de grondvervuiling met asbest is behoud niet mogelijk en wordt de loods gereconstrueerd.

De Loods krijgt een invulling met acht loftwoningen van 140 tot 200 m². Uitgangspunten voor het ontwerp zijn de industriële sfeer van het interieur met de zichtbare stalen constructie. Het project is in aanbouw en zal na de reconstructie een belangrijke bijdrage leveren aan de identiteit van de Cruquiusweg.
(Bron: www.levs.nl)

Fotografie: LEVS