Menu
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}

Erftransformatie landgoed , ’t Rozendael – ’t Nijenhuis

Van der Salm Architectuur

Maatwerk mix straatsteen ten behoeve van de bestrating, keermuren en de plint van de woningen.

Voor dit project heeft architect Bart van der Salm een vertaalslag gemaakt van lokale schuurtypologieën naar een eigentijdse verschijningsvorm. Het binnenerf oogt door de donkere kleurstellingen en houten lamellen ingetogen en privaat. Bij overige gevels bieden hoge puien ongelimiteerd zicht op het landschap.

Tuinmuren lopen door in de plinten van de gebouwen en zijn opgetrokken in dezelfde klinkers als de bestrating. Niet gemetseld maar verlijmd, zodat de textuur van het straatwerk als ‘stenen tapijt’ doorloopt en zo een stevig basement vormt voor de woningen. Deze zijn opgebouwd vanuit een maatwerk

houten hoofddraagstructuur zonder zichtbare verbindingselementen. De constructie heeft zo buiten de dragende functie tevens het karakter van een meubel gekregen. Deze is zichtbaar gebleven en refereert naar de schuur; helder, pragmatisch en sober, echter wel scherp gedetailleerd.

Fotografie: Bart van der Salm