Menu
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}
{projectnaam}

De Bocht , Amsterdam

LEVS

Advies De Nis: steenkeuze, in- en verkoop en advies uitvoering metselwerk. Voor de prefab-elementen verzorgden we meer dan 25 verschillende soorten steenstrips en speciaal geproduceerde vormstenen.

Het volume van De Bocht loopt trapsgewijs op van 7 tot 15 lagen. Het is daarmee straks één van de hoogteaccenten op het Cruquiuseiland en staat in een stedenbouwkundige lijn met de hoogteaccenten Pacman op Borneo en The Whale op Sporenburg. De toren staat net uit de kadelijn en beëindigt de Entrepothaven visueel.

Aan de waterzijde en naast de loods loopt het volume trapsgewijs af van 7 tot 3 verdiepingen en sluit zo visueel aan bij de lagere bebouwing daar. De architectuur is groots en maritiem. De witte gemetselde gevels met brede panoramaramen sluiten aan bij de nieuwe kadebebouwing aan de zuidzijde van de Entrepothaven.

De gevel bestaat uit prefab-elementen. Daarom kon het gebouw geheel steigerloos opgetrokken worden tot een hoogte van bijna vijftig meter. Alle gevelelementen - het zijn er circa duizend - werden volledig afgemonteerd in de fabriek. De helft ervan zijn sandwichelementen; compleet met beton, metselwerk, isolatie, kozijnen, glas en gevelroosters.
(Bron: www.levs.nl)

Fotografie: LEVS

Bekijk hier de video over het gebruik van het BIM model voor de prefab-gevelelementen.