Menu
{Cruquius1.2}
{Cruquius1.2}
{Cruquius1.2}
{Cruquius1.2}

Cruquius 1.2 , Amsterdam

Rietveld Architects

Advies De Nis: Witverglaasde gevelstenen, op maat gemaakt in zowel formaat als kleur.

Rietveld Architects was één van de eerste architectenbureaus die werd gevraagd om een ​​eeuwenoude industriële werf op Cruquius, een schiereiland langs de oostelijke waterkant van Amsterdam, te helpen transformeren tot een veelzijdige wijk met veel groen. Het bedrijf kreeg de opdracht om het hoofdkantoor voor Amvest te ontwerpen, samen met twee appartementengebouwen met 40 eenheden, bestaande uit appartementen en huurwoningen.

Om ten volle te profiteren van de plek, bedacht Rietveld Architects een reeks glazen en wit geglazuurde bakstenen structuren die een prachtig uitzicht bieden op het water en de stad. Een parkeergarage werd ondergronds geplaatst, dus het gebied zou een uitnodigende promenade aan het water hebben. Op de begane grond van het kantoorgebouw van de ontwikkelaar Amvest fungeert een bistro met een hoog plafond als een cafetaria voor werknemers en passanten. 

Fotografie: De Nis, De Nijs en Chiel de Nooyer